Frontlinjer – med medierne og militæret i krig

NY BOG: Hommelsag, Jægerbogsag, Wikileaks og kommissionsundersøgelser. Medierne og militæret har ført deres egen krig side om side med de officielle danske krige i Irak, Afghanistan og Libyen.
Debatbogen Frontlinjer giver et unikt indblik i maskinrummet hos både medierne og forsvaret, der fra hver deres ringhjørne har kæmpet hårdt for at få netop deres billede af krigen frem til danskerne

Frontlinjer er skrevet af forsker Jens Ringsmose, journalist Charlotte Aagaard og generalmajor H.-C. Mathiesen, der giver hver deres bud på, hvad medierne og militæret har lært af de sidste tretten års krig – med hinanden. Og et bud på, hvordan de grundlæggende interessemodsætninger mellem medierne og militæret kan mindskes til gavn for demokratiet.

Bestil bogen her

Forsvaret har systematisk styret mediernes billede af krigen Foto: Charlotte Aagaard

Forsvaret har systematisk forsøgt at polere billedet af krigene i Irak og Afghanistan        Foto: Charlotte Aagaard

Det skrev medierne:

”Journalisternes job er at fortælle, hvordan krigen går, og om omkostningerne står mål med indsatsen. Forsvaret, derimod, har alle muligheder for at begrænse adgangen til krigsskuepladsen og information, der kan bringe krigen ind i stuen i al dens rædsel.”
– Sanne Maja Funch, Journalisten 2. oktober 2014

Hør indslag om bogen i P1 Medier og Mennesker 3. oktober 2014

”Hvor tæt bør fornuftsægteskabet mellem medier og militæret være?”
– Amalie Pil Sørensen, Kristeligt Dagblad, 1. oktober 2014

“Forsvaret vil kun fortælle krigens succeshistorier. Og journalisterne er dybt afhængige af militærets hjælp, når de rapporterer fra fronten.” … “Men i dette virvar af blodhunde, hyrdehunde og vagthunde, propaganda, klassificerede dokumenter og kvægture kender danskerne så sandheden om krigene?”
– Rikke Hyldgaard, Fyens Stiftstidende, 28. september 2014

“Ny bog vil gøre op med ’jagthundementalitet’ og lukkethedskultur. Siden 2001 er mistilliden mellem journalister og soldater vokset, mener forfatterne til den nye debatbog ’Frontlinjer’. Forsvarets pressechef kan ikke genkende kritikken”
Sebastian Stryhn Kjeldtoft & Benjamin Dane, Information, d. 15. september 2014


Læs hele artiklen i Information